This website uses cookies to improve the user experience. Privacyverklaring

  • XSRF-TOKEN-protection
  • Browsersessie-ID
  • Cookie consent preferences
  • Analytics storage
  • Ad user data
  • Ad personalization
  • Ad storage
13 september 2024

De eerste 100 dagen van Yavuz

Sinds een aantal maanden is Yavuz programmamanager bij Refugee Talent Hub. Yavuz komt uit Turkije en woont inmiddels drie jaar in Nederland. Collega Dennis vroeg Yavuz van alles over zijn achtergrond, de eerste indrukken, de projecten waar hij aan heeft gewerkt, en de waardevolle lessen die hij tot nu toe heeft geleerd.

De start in Nederland

Yavuz kwam drie jaar geleden naar Nederland en ging studeren aan de Vrije Universiteit (VU), waar hij zijn master in marketing behaalde. Naast zijn studie volgde hij een taalcursus aan de VU; dat ziet hij nog steeds als een van de belangrijkste stappen in zijn proces om te wennen aan de Nederlandse cultuur. Na het halen van zijn diploma, merkte hij dat zijn interesse vooral lag in actuele problemen in de wereld, zoals migratie en klimaatverandering. “Toen ik de kans kreeg om bij Refugee Talent Hub bij te dragen aan het bij elkaar brengen van werkgevers en vluchtelingen, wilde ik die kans dus meteen grijpen,” vertelt Yavuz enthousiast. 

Eerste indrukken van Refugee Talent Hub

Yavuz wist voordat hij begon dus dat Refugee Talent Hub een organisatie met een mooie missie was, waar hij helemaal achter stond. Toch was hij een beetje bezorgd over hoe het zou zijn om te werken in een overwegend Nederlandse werkomgeving. “Mensen zeggen vaak dat het wennen aan een internationaal bedrijf makkelijker is dan aan een Nederlands bedrijf,” zegt hij. Maar zijn zorgen waren onnodig. “Vanaf de eerste dag voelde ik me onderdeel van het team. Mijn eerste werkdag bleek ook een teamdag te zijn, met volop activiteiten en een gezellige lunch. Dat brak het ijs meteen!” vertelt Yavuz enthousiast.

Refugee Talent Hub is een kleine organisatie, heel ondernemend en persoonlijk. “Het voelt als een familie daardoor, heel warm. Dat is natuurlijk een verschil met de grotere organisaties die ik had leren kennen tijdens mijn studie, zoals bijvoorbeeld Unilever. Het heeft allebei z’n charme.”

Waardevolle lessen en samenwerking

In zijn eerste 100 dagen werkte Yavuz aan verschillende projecten, waaronder het opzetten van mentorprogramma’s met FrieslandCampina en Twynstra Gudde, en het organiseren van meet-and-greets met NS, een nieuwe partner. Een van de uitdagingen waar Yavuz tegenaan liep, was een project bij een partner, dat niet volgens plan verliep. “Als er dingen misgaan, raken mensen teleurgesteld, en dan voelen wij een grote verantwoordelijkheid om ze verder te helpen. Het is dan extra belangrijk om goed te communiceren, te begrijpen wat mensen doormaken, en samen te werken aan oplossingen. "Door mijn Turkse achtergrond, had ik kans om met een verschillende perspectief te kijken en beter te bijdragen," legt hij uit. 

Daarnaast waardeert Yavuz de samenwerking met zijn collega’s enorm. “We praten niet alleen over werk, maar ook over ons leven. Dat zorgt voor een goede sfeer en maakt het werk oprecht. Ook praten we veel over eten, natuurlijk, een onderwerp waar we elke dag wel over kunnen praten tijdens onze lunch bij BOOST.” zegt Yavuz.

Groeien en ontwikkelen

Als je start met werken na je studie, leer je direct ontzettend veel. Zo voelt Yavuz dat ook: “planningsvaardigheden, inzicht in hoe onze partners werken, programma’s organiseren, je eigen tijd indelen…”. 

“Mijn ambitie is om mijn hard en soft skills verder te ontwikkelen en te groeien in mijn rol als programmamanger. En ik wil graag nog meer leren over wat andere collega’s doen. Ook wil ik nog beter worden in het organiseren van evenementen en het versterken van klantrelaties.” Groeien en ontwikkelen, daar wordt hij blij van, maar bovenal van een omgeving die je hart raakt: “Als je een goed doel hebt en fijne collega’s om je heen, ervaar je echte tevredenheid,” vertelt hij.

Bedankt, Yavuz, voor het delen van jouw ervaringen en inzichten. We zijn blij je in ons team te hebben! :-)